Gratis verzending vanaf €20


FAQ

Heb je een vraag? Kijk eerst even hieronder of jouw vraag al beantwoord is. Wanneer dat niet het geval is, dan kun je uiteraard contact opnemen met onze klantenservice. We helpen je dan zo snel mogelijk verder. 

Producten

De rietjes uit onze nieuwe duurzame collectie zijn op een aantal belangrijke punten verschillend.:

- Ze zijn gemaakt van veel beter materiaal (316 rvs - zie ook de FAQ vraag hieronder). Dit is het allerbeste roestvrij staal dat er is voor deze rietjes. Andere leveranciers importeren voornamelijk 304 rvs, dat goedkoper in de inkoop is.

- De nieuwe collectie is LFGB gecertificeerd, dit is een veiligheidscertificaat voor de Duitse markt en dit is de strengste controle in de EU.

- Bij de nieuwe setjes zit een katoenen schoonmaakborsteltje in plaats van een standaard nylon raggertje. Het katoenen borsteltje is een stuk milieuvriendelijker, maar daardoor ook veel prijziger in de inkoop.

- De setjes zijn verpakt in een mooie kraft verpakking van gerecycled karton. Daarmee zijn ze ook erg leuk om kado te geven.

- Je kan de rietjes uit de nieuwe collectie herkennen aan het logo van de RietjesFabriek dat subtiel in deze rietjes is gegraveerd.

- De rietjes zijn afgewerkt met een fijne coating en mooi gepolijst, waardoor ze er echt heel stijlvol uitzien.

- De nieuwe rietjes hebben een verbeterd ontwerp. Aan de drinkkant zit aan het uiteinde een lichte bolling. Die is subtiel, maar die zorgt voor veel meer drinkgemak. En de bolling is ook nog eens veel veiliger in gebruik omdat er geen metalen randje meer aan zit waaraan je je lip zou kunnen open halen. Onze fabrikant heeft het patent op deze veiligheidsverbetering.

Bekijk de nieuwe collectie duurzame herbruikbare rietjes

Metalen rietjes uit onze 'nieuwe collectie' zijn verpakt in een doosje van gerecycled karton. 

De papieren rietjes zijn verpakt in een plastic verpakking. 

Alle andere rietjes en borsteltjes komen verpakkingsloos. Dus deze zitten los in de verzendenvelop.

Zeker! De papieren rietjes worden gemaakt van gerecycled papier en deze zijn biologisch afbreekbaar. Echter zijn papieren rietjes wel voor eenmalig gebruik net als plastic rietjes.

Voor hergebruik raden we daarom de herbruikbare metalen rietjes aan. Deze zijn schoon te maken en vele malen te hergebruiken. Ook onze bamboe- en glazen rietjes zijn een goed milieuvriendelijk alternatief.

Voor het eerste gebruik de rietjes even goed door- en afspoelen.

Hou het rietje onder de kraan en spoel goed door met warm water.

Maak het schoonmaakborsteltje nat en schuif deze met een draaiende beweging een aantal maal grondig door het rietje heen.

Spoel daarna het rietje door.

Kijk door het rietje heen om te zien of er nog restjes in zitten. Als dit het geval is, herhaal dan de eerdere stappen.

Eventueel met wat zeepsop. Spoel dit wel goed weg voor gebruik.

Bij hardnekkige aanslag het rietje een tijdje in een sopje laten weken voor het schoonmaken. Daarna de vorige stappen herhalen.

De meeste rietjes kunnen ook in de vaatwasser (als dit niet zo is, staat dit bij de productomschrijving).

Voor de beste hygiëne is het advies om de rietjes ook regelmatig handmatig schoon te maken.

Papieren rietjes zijn voor eenmalig gebruik. Deze zijn niet schoon te maken.

Er zijn verschillende soorten roestvrij staal, deze zijn te herkennen aan het nummer dat erbij staat. Bijvoorbeeld 304 rvs of 316 rvs.

304 rvs is een goede kwaliteit staal.  316 rvs is topkwaliteit staal. Dit wordt o.a. gebruikt voor medische instrumenten. 316 roestvrij stalen rietjes hebben dan ook een langere levensduur en een betere bestendigheid tegen roesten dan 304 rvs rietjes. Daarom zijn 316 rvs ook iets prijziger dan 304 roestvrij stalen rietjes.

Alle metalen rietjes uit onze nieuwe collectie zijn gemaakt van 316 rvs. Dit zijn dus duurzame rietjes van de beste kwaliteit die er is. 

Stuur ons even een bericht. Dan gaan we samen kijken of we aan jouw vraag kunnen voldoen. We krijgen met enige regelmaat nieuwe voorraad binnen. 

Betaalmethoden

In de webshop kan je veilig en snel met iDeal of CreditCard afrekenen. 

Verzenden en retourneren

Bij een bestelling van €20,- of hoger is de verzending gratis.

Bij een bestelling onder €20,- zijn de verzendkosten vanaf €1,82 voor verzending per brievenbuspost. De kosten zijn afhankelijk van het gewicht van je bestelling.

Wil je een Track & Trace code bij een bestelling onder de €20 dan kost de verzending €4,00. Dit gaat dan via een brievenbuspakje.

Voor België is het basistarief €5.95, afhankelijk van het gewicht van je bestelling.

Dit bedrag weerspiegelt de verzendkosten van PostNL naar het buitenland.

Meer informatie vind je op de verzendkosten pagina.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen je bestelling te herroepen.

Dus als je niet tevreden bent met je aankoop dan kun je deze binnen 14 dagen annuleren. Mocht je dit willen, neem dan contact op met RietjesFabriek per e-mail (support@rietjesfabriek.nl). Dan zetten we de retourprocedure voor je in gang.

Let op. De geretourneerde producten dien je ongebruikt én in originele staat terug te sturen. Vanuit hygiënisch oogpunt kunnen we namelijk geen gebruikte rietjes terugnemen. Pakjes papieren rietjes dienen ook intact en volledig te zijn. Elk pakje papieren rietjes bevat 25 rietjes.

Je bent zelf verantwoordelijk voor het correct terugzenden van de geannuleerde bestelling en ook de verzendkosten komen voor jouw eigen rekening.

Na ontvangst van de geretourneerde producten bij de RietjesFabriek zullen wij zo snel mogelijk overgaan tot terugbetaling van de waarde van de producten minus de verzendkosten.

Bestel je op werkdagen voor 16.00 uur, dan versturen we jouw bestelling normaal gesproken dezelfde dag nog.

Als je in het weekend bestelt, dan versturen we jouw bestelling op maandag.

Mocht er onverhoopt vertraging ontstaan bij de verzending, dan nemen we even contact met je op.

Kleine bestellingen worden verzonden als brievenbuspost. Grotere bestelling als pakket.

We gebruiken voor al onze verzendingen PostNL. Wanneer we de bestelling via pakketdienst verzenden dan zullen we een Track & Trace code toesturen.

Wanneer we dus geen Track & Trace code ontvangt is de bestelling verzonden in een envelop. 

Zodra wij de bestelling overhandigen aan PostNL zullen zij het zo spoedig mogelijk leveren. Meestal is dit 1 werkdag binnen Nederland, maar ook PostNL garandeert niet dat dit voor 100% van de zendingen gebeurd.

Zakelijk | Horeca

Binnenkort gaat het plasticverbod van kracht. Voor veel bedrijven is het dan ook belangrijk om te zorgen voor herbruikbare duurzame rietjes. De RietjesFabriek kan daar zeker bij helpen. 

Wij voorzien diverse (horeca )bedrijven naar grote tevredenheid van duurzame rietjes. Uiteraard kunnen we ook voor jouw bedrijf kijken wat de mogelijkheden zijn.

Korting bij aankoop van grote(re) hoeveelheden is bespreekbaar. 

Dat kan zeker! Neem contact met ons op om dit te bespreken.